4 Sosyal Medya Hatası
Sosyal medya paylaşımlarınızla birçok kişiye ulaşmayı hedefliyorsunuz ve hata yapmamak için elinizden geleni yapıyorsunuz. Ancak ne kadar dikkatli olursanız olun her zaman çalışmalarınızı mahvedecek birisi vardır. Dijital pazarlama söz konusu olduğunda bunlardan çok fazla var. Tıklamaları sağlamak için metriklerini artırmak için her kaçamaktan ve hünerden yararlanmaya çalışan insanlar. 4 Sosyal Medya Hatası ile farkında olmadan yapacağınız hatalarla çalışmalarınızın boşa gitmesine neden olabilirsiniz.
Google bu tür programlarla yıllarca mücadele etti ve Facebook, spam ve önemsiz içeriğin erişimini azaltmak için News Feed algoritmasını tanıtmak zorunda kaldı yine de birçok kişi bu algoritmalardan habersiz aynı hataları yapmaya ve paylaşımlarının az kişi tarafından görülmesine sebep oluyor.
4 Sosyal Medya Hatası
4 Sosyal Medya Hatası 1. Statik video
Video içeriği, Facebook’daki diğerlerinden daha iyi yanıt üretir ve tüm sosyal platformlarda büyümektedir; bu nedenle, tüm işletmeler video paylaşımlarında ne yapabileceklerini, video paylaşım işine nasıl gireceklerini düşünüyorlar.
Ancak bazıları Facebook’ta video hilesi kullanmaya başladı; bu da gerçekte video içeriği olmaksızın video paylaşım avantajlarına erişim avantajı sağlıyor.
Bu, 500.000’den fazla takipçisi olan Facebook Sayfası Lilyon Memes’in bir klip yayınladı. Gördüğünüz gibi, Lilyon’un yaptığı şey, çok temel video öğeleri üzerine yerleştirilmiş statik bir resim sonrası, şirketin isminin görünmesi üzerine yapılmış. Hem bir video yapmakla uzun uzun uğraşmamışlar hem de videonun getirdiği tüm avantajlardan yararlanmışlar.
Zekice mi?
Biraz. Facebook zaten, statik görüntülerin Facebook Live’de kötüye kullanılacağını tahmin ettiklerini ve bunu çok yakından takip edeceklerini duyurmuştu. Facebook bu tarz videoları inceleme altına aldı. Belki çok fazla trafik çekmiyorsanız Facebook’un gözünden kaçabilir ancak özellikle büyük trafikler çeken firmalar sorun ile karşılaşabilir.
4 Sosyal Medya Hatası 2. Canlı videoları sahte yapanlar
Belirtildiği gibi Facebook’un konuşmalarının ana odağında bu konu var. Sayfalar, normalde Reactions anketleriyle ya da canlı olduklarını ispatlayan ama aslında önceden kaydedilmiş olan videolarla statik görüntülerle canlı videolar yayınlıyor.
Statik görüntü yayınlarıyla ilgili sorunun bir kısmı da popüler olduklarını kanıtlamış oldu, 2016’daki en iyi on Facebook Live akışından beşi bu tür statik görüntü postalarıydı.
Ancak yine de, canlı yayın akışının amaçladığı şey bu görüntüler değil, bu nedenle Facebook , video içeriği olarak yayınlanan statik görüntülerin erişimini otomatik olarak algılayan ve sınırlayan bir News Feed algoritması yayınladı. Yani bunu yapmak artık muhtemelen iyi bir fikir değil.
Önceden kaydedilmiş videoları yayınlamak ve bunları canlı olarak sunmak biraz daha net bir şekilde anlaşılıyor ve Facebook, bu sahte canlı yayınları fark ettiklerinde ya da birileri bildirdiğinde bu yayını kaldırıyor.
Facebook, bu tarz video hileleri artırmaya devam ettiğinden, bu tür ihlallere karşı daha fazla işlem yapmaya başlayabilir yani yayını kaldırmaktan farklı cezalar da uygulayabilirler. Örneğin bir hafta video yayını yapamamak gibi.
4 Sosyal Medya Hatası
3. Çoklu
Bu son zamanlarda gördüğümüz en ilginç tıklama çekici taktiklerden biri.
Ekrandaki saçı görüyor musunuz? Aslında bu reklamın bir parçası – saçları çıkarmak için ne yapacaksınız? Reklamınızı bir sonraki aşamasına geçmenizi sağlayacak şekilde hızlıca kaydıracaksınız.
Bu ilginç bir taktik, ancak bunun etkili olmadığını ispatladığını düşünüyor olabilirsiniz. Ölçüm değerlerini biraz yükseltebilirdi, ancak yanlışlıkla dolaşan insanların gerçek, ilgi çekici alıcılar olması muhtemel olmadığını ve bunun yerine hile ile rahatsız edileceğini düşünürdünüz.
Bunu kullanırken gerçek bir fayda görmüyoruz. Yalnızca tıklamalarla ölçülen bir reklam ajansı değilseniz. Yani önemli olan reklamınızın ne kadar görüldüğü ya da tıklandığı değil gerçekten potansiyel müşteri olabilecek kişiler tarafından görülmesi ve tıklanması önemli.
4 Sosyal Medya Hatası 4. Adlandırma kuralları
Ve bu sonuncusu oldukça düz – ama biraz akıllıca. En azından biraz.
Görülebileceği üzere bu YouTube Kanalının adı ’14, 999.999 Görüntüleme ‘, ancak bu rakamın yalnızca bir kısmına bakıldı. Fakat ilk bakışta, bu videonun bundan çok daha popüler olduğunu düşündü, bu da sizi sayfaya bakmak için biraz daha motive eder.
Uzun süren bir etkiye sahip olmayacağını düşündüğümüz bir hilelerden birisi. Tamam dikkat çekiyor ama sadece dikkat çekiyor. İnsanlar bunun gerçek olmadığını anladığı an geri çıkacaktır. Fakat yine de birkaç tıklama daha toplamak için isimlendirme kurallarını ilginç bir şekilde kullanmaya iyi bir örnek.
Belirtildiği gibi, bu “taktiklerin” hiçbiri herhangi bir şekilde önerilmemektedir; zira şüphesiz her bir ilgili platformdan kendine özgü ceza türüne tabi tutulacaktır. Ancak insanların mevcut sistemi aldatmak için ne kadar yaratıcı olabileceğine dair ilginç örnekler.
Bu tarz hileler geçici faydalar sağlayabilir ancak uzun vadede firmanıza ve markanıza olumsuz etkileri olacaktır.
Medanis Bilişim AŞ 13 yılı aşkın tecrübesi ve yeni teknolojileri takip eden profesyonel ekibiyle size yardımcı olabilir. Unutmayın firmamız web tasarım, web yazılım, mobil uygulama, SEO ve Google AdWords, dijital pazarlama konularında profesyonel bir ekibe sahip. Bizimle iş yaptığınızda bu konularda uzman bir ekibi kiralamış olacaksınız.
4 Sosyal Medya Hatası için 444 5 698 numaralı telefondan bize hemen ulaşabilirsiniz.
4 Sosyal Medya Hatası yazımıza yorum bırakabilirsiniz.